Kailan Ikan Masin Ala Warung
nk syer resipi dgn anda semua. buat sniri puas hati, yg pntg memenuhi selera dr makan kt kedai... nasi pn boleh tambah berpinggan2.
Created on : 17-03-2011
Share
Bahan-bahan ( 2 org )
- 1/2 biji bwg besar (hiris nipis)
- 3 ulas bwg putih (cincang)
- seikat sayur kailan - potong dan asing batang dgn daun
- 2 ketul ikan tenggiri masin (fresh lg sedap)
- 1 biji cabai masak (buang biji) - ptg serong
- 2 suduB sos ikan
- 2 suduB sos tiram
- sedikit air
Cara-cara
- goreng ikan tenggiri masin dgn sedikit minyak hgga masak - kmdn buang tulang dan hancurkan isi dlm kuali tu jgk
- masukkan bwg besar, dan putih dlm kuali tadi.... kacau hgga layu
- kemudian masukkan batang kailan serta sos ikan dan sos tiram.... gaul sebati hgga batang lembut sedikit
- masukkan air, adjust utk kuah.... kmdian sayur kailan bersama cabai potong
- kacau sekejap dan bolehla dihidangkan
- ni sos ikan sye guna... kt glossari pn sye dh masukkan. (http://www.myresipi.com/top/glossary/363)
No comments:
Post a Comment