Saturday, July 16, 2011

Kailan Ikan Masin

Kailanikanmasin

Sedap dimakan bersama tomyam dan nasi panas..


Created on : 21-11-2008

Print

E-mail kepada kawan

Tulis Laporan




16Share


Bahan-bahan ( 4 org )

  • 1 ikat Sayur Kailan
  • 3 hiris (1 cm lebar) ikan tenggiri jeruk
  • 1 ulas bawang besar-hiris
  • 5-6 biji cili api-hiris
  • 1 biji lada merah-hiris

Cara-cara

  1. Panaskan 3 sudu besar minyak masak ke dalam kuali.
  2. Masukkan tenggiri jeruk dan goreng hingga masak.Api sederhana.
  3. Ketepikan ikan tenggiri dan masukkan pula bawang besar,lada merah dan cili api yang telah dihiris.
  4. Besarkan api dan masukkan sayur kailan yang telah dipotong.Kacau sebentar,tutup api dan hidangkan bersama tomyam dan nasi panas.
  5. Selamat Mencuba!!

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...